Här är recepten på fikat
RAW-BALL
Choklad och lakritsbollar:
- 200 g naturella cashewnötter
- 12 st dadlar
- 2 msk kokosolja
- 2 msk kakao
- en nypa flingsalt
- 1 tsk lakritspulver
- ca 1 msk vatten
- kokos eller liknade att rulla i
Mixa nötterna fint. Blanda med dadlar, kokosolja, kakao, salt och lite vatten (prova dej fram hur mycket som behövs för att det ska blanda ihop sig).
Forma till bollar och rulla i kokos eller liknande. Kyl eller frys.
Banan och morotsbollar:
- 1 banan
- 1 morot
- 2 dl havregryn
- 1 dl pumpakärnor
- ca 5 dadlar
- smaksätt med kanel, kardemumma, ingefära
Mixa allt, rulla i kokos
Choklad och kaffebollar:
- 2 dl pumpakärnor
- 1/2 dl riven kokos
- 10 dadlar
- 1/2 dl kakao
- 2 msk honung
- 1 msk snabbkaffe
- 1 1/2 msk vatten
- 2 krm salt
Mixa allt slätt. Rulla till bollar. Låt stå ca 1 tim kallt innan servering.
GLUTENFRIA KÄRLEKSMUMS MED KOKOS
- 150 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium-eller fiberhusk)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 4-5 msk kakao
- 1 1/2 dl mjölk
Glasyr:
- 70 g smör
- 4 msk kaffe
- 3 1/2 dl florsocker
- 1/2 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Häll mjölken samt det smälta smöret i smeten. Vispa till en jämn smet. Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd form. 25 x 25 centimeter. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Glasyr: Smält smöret och rör i kaffet. Låt svalna. Vispa ner florsockret, kakao och vaniljpulver. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär upp kakan i bitar.